Gjennomsnittsalder: En pomeranian blir ca. 12-16 år.
Vekt: Mellomstor 1,9 – 3,5 kg.
Høyde (fullvoksen): Ca. 20 cm.

Er en pomeranian den riktige rasen for deg?

Er det en pomeranian til salgs som du ikke kan motstå? Det er ikke vanskelig å forelske seg i denne lille hunderasen, men det er imidlertid enkelte karaktertrekk ved denne rasen som er viktig å kjenne til.

Fortsett lesingen og bli klokere på alt som er verdt å vite om den lille selskapshunden med den store personligheten.

Historien om pomeranian rasen

Pomeranianer kommer fra Pommern i Tyskland, hvor de stammer fra den større pommerske spisshunden. Spisshunden ble brukt som gjeter, gårds- og sledehunder.
Bonusinfo: Spisshunder er en gruppe hunderaser og anses som å være blant en av de eldste rasene. Det finnes mange forskjellige typer spisshunder.
I 1767 ble noen av disse hundene importert til England av kong Georg d. III sin kone, Dronning Charlotte av Mecklenburg-Strelitz. Men hundene var for store til å fungere som fanghunder og var heller ikke egnet som jakthunder. De ble derfor ikke spesielt populære.
100 år senere importere Dronning Victoria av England noen lignende hunder fra Italia, som raskt ble populære. I 1870, ca. 100 år senere den første ble importert, ble pomeranian anerkjent av den engelske kennelklubben.
Siden den gang har man bevist avlet rasen mindre og mindre, og rasen har dermed gått fra å veie 10 kilo til i dag å veie 2-4 kg. Rundt år 1900 økte populariteten til pomeranian rundt om i verden, hvoretter den ble mer utbredt.

Temperament og mentalitet

En pomeranian er en intelligent liten hund med stor personlighet. De er snille og kjærlige og vokter og advarer alltid når det kommer fremmede. Det skyldes at den fortsatt har en spisshunds personlighet i genene.
Til tross for sin lille størrelse er den i sine egne øyne en veldig stor hund. Dette skyldes at det fortsatt ligger i hundens gener, da den opprinnelig var en stor hund, men er blitt avlet mindre. Dermed kan en pomeranian også anses for å være trofast, selvsikker, og stort sett alltid i godt humør. Den følger sin eier og beskrives også som både klok og selvstendig.
En pomeranian har som sagt en stor personlighet og krever respekt fra sine mennesker og andre rundt den. Men så snart et godt forhold har utviklet seg mellom hunden og eieren, vil den være uatskillelig fra eieren og ekstremt lojal og kjærlig.
Til tross for iherdig trening vil man allikevel aldri få en hund som er villig til å gjøre alt for å glede sin eier. Den vil imidlertid adlyde og gjøre ting hvis den kan se formålet med det.

Aktivitetsnivå

Man må ikke ta feil av rasens lille størrelse. Det er nemlig overraskende mye energi i en pomeranian. Dette skyldes dens gener som sledehund, som gjør den mer utholdende enn man skulle tro. Den krever et par gåturer på 20-30 minutter hver dag, men du kan også ta en lang tur i skogen, der vil den elske å utforske terrenget.
Selv om hunden har et høyt aktivitetsnivå, kan den enkelt bli overtrent og utvikle skader på knær og hofter. Den passer altså ikke til en eier som er aktiv over 6 timer om dagen.
I tillegg til å bli fysisk stimulert, trenger en pomeranian å bli mentalt stimulert på daglig basis. Det er en intelligent hund, og på grunn av gener som sledehund har den et stort ønske om å lære. Den vil derfor elske å gå agility, men du kan også klare å stimulere den hjemme i hagen med utfordrende øvelser og morsom trening.

Behov

En pomeranian elsker å være i sentrum og få oppmerksomhet. Det er derfor også en hund som er veldig knyttet til sin eier, og som en konsekvens av det har den ikke godt av å være isolert eller alene i lengre tid. Den kan faktisk utvikle separasjonsangst, på samme måte som et lite barn kan gjøre. Den bør derfor ikke være for mye alene.
Selv om hunden er kjærlig og veldig knyttet til sin eier, er pomeranian ikke så glade i barn. Unngå derfor å ha hunden sammen med små barn. Den er nemlig ikke så glad i høye lyder, siden det kan skremme den.

Omsorg for en pomeranian

En pomeranian har en stor pels med mye underpels, som derfor krever en ganske grundig pleie. Den må derfor børstes grundig minst noen ganger i uken, men sjeldent vaskes eller rengjøres.
Det er viktig at man er oppmerksom på at hunden ikke har floker eller skit i pelsen, da det er som for andre raser veldig irriterende for hunden.
En fordel ved en pomeranian er at den ikke lukter hund, som ofte er tilfellet med mange andre raser. På den andre siden så røyter den en del, spesielt to ganger i året, hvor pelsen utskiftes.

Oppdragelse av en pomeranian

En pomeranian krever respekt fra andre hunder, og finner seg ikke i noe. Du bør derfor starte sosialiseringen med andre hunder og mennesker i en så tidlig alder som mulig. Ellers kan en pomeranian fort utvikle seg til å være vanskelig med andre hunder.
Siden pomeranian er blitt avlet fram til sin lille størrelse kan hunden fort lide av noe som heter Small Dog Syndrome. Det er et syndrom hvor hunden egentlig tror den er større enn den er i virkeligheten. Dette gjør hunden mer vågal og modig. Dette kan gjøre dem morsomme å leke med, men det er også veldig viktig at det blir satt klare grenser i oppdragelsen fra den er valp. Ellers vil hunden med dens dristige og sprudlende personlighet ha vanskelig for å overholde disse grensene.
En pomeranian har en trang og tendens til å bjeffe, det er derfor viktig å begynne tidlig med oppdragelsen.

Bruk av hundepass for din pomeranian?

Hvis du trenger å få din pomeranian passet, er Dogley det ultimate hundehotellet du kan sjekke hunden din inn på. Og du vil garantert finne en hundepasser som har erfaring med nettopp din rase blant Dogleys søte hundepassere.

Pomeranian til salgs

Er du klar til å bli eieren av en pomeranian valp? På linken nedenfor finner du pomeranianer til salgs, i tillegg til pris og info om hunden.

POMERANIAN TIL SALGS