Gjennomsnittsalder: En fransk bulldog blir ca. 12 – 14 år.
Vekt: 8 – 14 kg.
Høyde (fullvoksen): Mellom 28 – 30 cm. høy.

Har du tenkt og vurderer å kjøpe en fransk bulldog? Da kan du lese mer her og finne ut alt du trenger å vite om rasen, og høre erfaringer fra andre eiere av en fransk bulldog.

Er en fransk bulldog riktig match for deg?

Har du fått vite om et kull med franske bulldog valper, eller er det en fransk bulldog til salgs som du rett og slett ikke klarer å motstå? Det er ikke vanskelig å forelske seg i den lille sjarmerende hunderasen, men det er noen kjennetegn ved den franske bulldogen som det er viktig at du vet om før du faktisk kjøper en.

Rasenes historie

Selv om rasen kalles fransk bulldog, kommer den faktisk ikke fra Frankrike. Historien bak den franske bulldogen stammer nemlig fra 1800-tallets England, hvor engelske tekstilarbeidere dro til Frankrike for å finne arbeid og tok bulldogene sine med seg.

Den lille sjarmerende bulldogen vant fort hjertene til franskmennene, og det gikk ikke lenge før rasen var mer populær i Frankrike enn i England. I starten av 1900-tallet fikk rasen navnet ‘fransk bulldog’, og siden da har Frankrike vært den franske bulldogens hjemsted. Den første stamtavlen til rasen oppstod i 1885.

Personlighet

Den franske bulldogen er en kjærlig, følsom og særdeles familievennlig hund. Rasen knytter seg utrolig raskt og enkelt til eieren, og ettersom den elsker å være i sentrum og fjolle rundt, er den også en veldig godt egnet hund for familier med barn.

En fransk bulldogs temperament er stille og rolig, og det er en rase som er kjent for å ikke bjeffe mye og går veldig fint sammen med andre hunder. Selv om den franske bulldogen ikke gjør mye av seg, så er det en rase med mange forskjellige lyder som elsker å snakke. Og som om det ikke er nok at du kan bruke den franske bulldogen til å snakke med, kan du også bruke den som sangpartner. Franske bulldogs liker å synge med når du slår på musikken.

Noe annet du må vite om den franske bulldogens temperament er at det er en hunderase som tar mange ting personlig og kan få dårlig samvittighet. Så en fransk bulldog liker absolutt ikke å bli skjelt ut, og den vil svare med triste øyne og sløv vandring. Til gjengjeld vil den lyse opp og vise stor begeistring når den får ros eller oppmuntring.

Aktivitetsnivå

En fransk bulldog har ikke bruk for store mengder mosjon. Rasen klarer faktisk ikke lange turer, og den kalles ofte en innehund fordi den er ganske følsom for kulde. En fransk bulldog vil derfor i de fleste tilfeller helst ikke være ute mer enn høyst nødvendig om vinteren.

Rasen har det best med flere små turer på 10-15 minutt i løpet av en dag. Og hvis du planlegger å ta med den franske bulldogen på en svømmetur og tilby den litt trening på den måten, må du sannsynligvis endre litt på planene. På grunn av rasens korte ben og lille kompakte kropp kan den franske bulldogen nemlig nesten ikke svømme.

Nettopp fordi den franske bulldogen ikke nødvendigvis liker å dra ut på lange turer, har mange franske bulldoger en tendens til å gå lett opp i vekt og veie for mye. Så hvis du anskaffer deg en fransk bulldog, må du være oppmerksom på at din hund får en eller annen form for mosjon hver dag. Og at du ikke kommer til å skjemme den bort alt for mye med godbiter og rester fra middagen.

Behov

En fransk bulldog er en kjærlig selskapshund, som samtidig elsker å leke. Den trives best med mye menneskelig kontakt og sosialisering er derfor et must. Hvis en fransk bulldog er for mye alene kan den bli ulykkelig og destruktiv.

Har man bruk for en hund som kan være alene i mange timer om gangen er en fransk bulldog ikke det optimale valget. Til gjengjeld elsker den å gi kjærlighet til sin familie og går godt overens med alle, også barn.

Pleie

En fransk bulldogs pels krever ikke mye pleie. Den røyter helt gjennomsnittlig og kan holdes fin med litt børsting i ny og ne.

Det er lurt å rengjøre ørene regelmessig for å unngå infeksjoner. Samt å bade den en gang i måneden, og i den forbindelse er det viktig å tørke hunden godt i alle rynkene.

En fransk bulldog krever vanligvis ikke mye pleie, og den nødvendige pleien er enkel.

Oppdragelse

Under oppdragelsen av en fransk bulldog må man ha kombinasjonen av den lekne og allikevel avslappende personligheten i bakhodet. Hvis man klarer å gjøre trening og opplæring til en lek er rasen lett å oppdra. Rasen er intelligent, men kan også være egenrådig, noe som betyr at den ikke er den beste rasen til konkurranser i lydighet eller agility.

Hvis du allerede starter oppdragelsen fra valpealderen og gjør det til en lek for hunden, er en fransk bulldog lett å oppdra. Mens dens stahet betyr at man må være konsekvent og bestemt i sin oppdragelse.

Hva koster en fransk bulldog?

Den typiske prisen for en fransk bulldog er et sted mellom 15.000 – 20.000 NOK.

Husk imidlertid at i tillegg til prisen på en fransk bulldog, er det store kostnader forbundet med å være hundeeier.

Fransk bulldog til salgs

Er du fortsatt solgt til den lille kjærlige hunden etter å ha lest ferdig det ovenfor? På lenken nedenfor kan du finne franske bulldog valper til salgs, samt pris og mer info om hunden.

Finn franske bulldog valper til salgs her

Behov for pass av din franske bulldog?

Har du behov for å få din franske bulldog passet er Dogley det ultimate hundehotellet du kan sjekke din hund inn på. Og du vil garantert finne en hundepasser som har erfaring med nettopp din rase blant Dogleys søte hundepassere.