Når du ønsker en ny hund velkommen i familien, må den ha et navn, hvilket er en av de aller første (og kanskje viktigste) valgene du tar etter valpens/hundens ankomst. Noen hundeeiere vet tidlig hva deres fremtidige valp skal hete, andre venter og ser an valpen og dens personlighet litt for å ta en beslutning senere. Felles for alle hunder er imidlertid at de får et navn – navnet som eieren deres synes er det fineste og mest passende.

Vi har undersøkt hva de mest populære hundenavnene er blant Dogleys brukere. Du kan lese våre topp 20 for inspirasjon, for å finne ut hva som skjer i den norske hundeverdenen eller bare for moro skyld!

Topp 20 mest populære hundenavn i 2023

Her er de 20 beste av de mest populære Dogley-hundene i 2023:

Nr. Navn
1 Milo
2 Luna
3 Bella
4 Max
5 Theo
6 Felix
7 Molly
8 Balder
9 Ronja
10 Louie
11 Charlie
12 Mira
13 Nimbus
14 Kira
15 Leo
16 Mio
17 Selma
18 Lykke
19 Alfred
20 Maya

Hva kan vi lære av listen?

Vi ser at navn som Milo, Luna og Bella er de oftest valgte hundenavnene, noe som statistisk sett har vært de mest populære hundenavnene de siste årene i Norge.

Ingen av navnene er lenger enn to stavelser, og mange av navnene ender på vokaler. Når du navngir hunden din, er det smart å huske på hvor bra navnet «flyter» på tungen. Kan du se deg selv stå og si det om og om igjen søndagsmorgen i regnet under valpetrening? Hvis ikke, bør du kanskje revurdere lengden eller ordlyden på navnet.

Kreative hundenavn

Ikke alle hunder er en Milo eller en Luna! Noen hundenavn er slett ikke på topp 20-listen, men er i stedet noe mer utradisjonelle. Det er hunder oppkalt etter store litterære figurer, popstjerner og til og med favorittretter. Vi har samlet de 15 beste, mest spesielle og kreative hundenavnene som dukket opp da vi samlet listen over:

Topp 15 mest kreative hundenavn i 2022:

Nr. Navn
1 Attila
2 Baktus
3 Cayenne
4 Enter
5 Hamlet
6 Joker
7 Kakao
8 Lakris
9 Muffin
10 Nobel
11 Obelix
12 Senzei
13 Pepsi
14 Yatzy
15

Zeppelin


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *