Det er over 350 offisielle hunderaser i verden, og hver av dem har spesielle karaktertrekk, fysiske evner og ulike måter å bli tatt vare på. Derfor er det ekstremt viktig når du vil anskaffe en hund, at du blir godt kjent med hvilken hunderase du vil ha. Man må blant annet spørre seg hvordan hverdagen sin er strukturert, hvordan livsstil du har og hvor aktiv du er.

Vi har undersøkt hva de mest populære hunderaser er blant Dogleys herlige brukere. Du kan lese vår topp 20-liste for inspirasjon, for å finne ut hva som skjer i den norske hundeverdenen eller bare for gøy!

Topp 20 mest populære hunderaser i 2022

Her er de mest populære Dogley-hundene i 2022:

Nr. Rase
1 Puddel (+9)
2 Jack Russell Terrier
3 Staffordshire Bull Terrier (NY)
4 Golden Retriever (-3)
5 Cocker Spaniel (NY)
6 Labrador retriever (-3)
7 Fransk Bulldog
8

Schäfer (+9)

9 Border Collie (-3)
10 Alaskan Husky (-6)
11 Dansk/Svensk Gårdshund (+3)
12 Bichon Havanais (-4)
13 Chihuahua (-2)
14 Pomeranian (-9)
15 Yorkshire Terrier (-6)
16 Whippet (NY)
17 Malteser (NY)
18 Cavalier King Charles Spaniel (-2)
19 Engelsk Setter (-1) 
20 Flatcoated Retriever (-7)

I tillegg må du huske at dette kun er en liste over rasehunder. Blandingshunder er en stor del av den norske hundestatistikken. De kommer i tusenvis av former og farger, og to er sjelden like, selv om de kommer fra samme familie. Så ikke glem dem når du snakker om populære hunder!

Er din favoritt-hunderase på listen? Fortell oss i kommentarfeltet!


1 Comment

Hildegunn Stavnes · 3 mars, 2022 at 16:24

Vi har en Tibetansk Terrier

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *