Alle hundeeiere vil gjerne at hunden skal kunne gå pent i bånd uten å trekke. Men hvordan lærer den det? Få 5 konkrete tips om hvordan du kan trene hunden din til å gå i bånd uten å trekke.

Det grunnleggende i å oppdra en hund er at hunden lærer å adlyde deg – dette er for din, hundens og andres sikkerhet. En av de første tingene en gjerne startet med er å lære hunden å gå pent i bånd uten å trekke eller bite i båndet.

Hundeeiere trenger alle å lufte hunden et par ganger om dagen, og vi ser ofte hunder av alle raser fra cocker spaniels til pomeranians kjempe med sin herre om båndet, retningen på turen og tempoet. Og vi ser ofte at hundens eier blir lei av denne daglige rutinen, som er i ferd med å være en plage mer enn en fin opplevelse.

Årsaken til dette problemet er ikke hundens dårlige oppførsel, eller at eieren ikke bryr seg, men mangel på kunnskap om hvordan man skal forholde seg til situasjonen for å få et harmonisk forhold mellom hund og menneske. Lærer hunden å adlyde, dvs. gå pent under turen (= godta sin herre), vil både hund og eier få langt større glede av forholdet.

Vi har 5 enkle tips som du kan bruke når du trener hunden din til å gå pent i bånd
Distraher hunden din

Hunden trekker i båndet, vil løpe, båndet strammes, hunden vil kanskje bite i båndet. Prøv å distrahere den, bruk en høy og glad stemme når du kaller den til deg og gi den en godbit når den slutter å trekke, setter seg ned og ser deg i øynene. Etter en kort pause med ros og kos fortsetter du turen og gjentar øvelsen. Etter hvert lærer hunden din at det er en god opplevelse å gå pent ved siden av deg, og det er mange godbiter når den gjør som du vil.

Gå en annen vei og få hunden til å følge deg

Nå kan du gjøre det til litt lek. Prøv å få hunden til å følge deg når du tar noen skritt i en annen retning. Bruk en og høy glad stemme, ros hunden din og gi den en godbit når den følger etter deg. Gjenta øvelsen noen ganger, gå noen steg i forskjellige retninger og få hunden til å følge etter. Husk å gi mye skryt og godbiter når den lytter. Husk at det tar mange repetisjoner før hunden kjenner igjen mønsteret.

Tren regelmessig og gi mange belønninger

Det hjelper ikke bare å trene innimellom. Du bør trene hunden din på alle turene dine, og du må huske å belønne den hver gang den går pent og er klar over deg og bevegelsene dine. Generelt er det en god idé å belønne all god gangadferd. Etter hvert kan du begynne å fase ut belønninger slik at godbitene blir mer sjeldne, men likevel belønne med mye ros. Tips: Mange eiere bruker vanlig hundetørrfôr som godbiter til slik trening, da godbiter ellers kan inneholde mye fett og unødvendig sukker.

Ha riktig utstyr

Det er viktig å skaffe seg riktig utstyr når du skal lære hunden din ikke å trekke eller bite i båndet. En god løsning kan være en sele som er festet rundt hundens faktiske overkropp, snarere enn rundt halsen. Det gir deg ekstra kontroll over hunden på turen og det føles ofte mer behagelig for hunden.

Gjør øvelsene til en lek for hunden din

Ved å hele tiden overraske hunden din når det skjer noe nytt , kan du gjøre øvelsene til en lek for hunden din. Den vil oppfatte og svare positivt på det hele ved hjelp av ros og godbiter.

________________________________

Dogley er et fellesskap for hundeelskere, der du som hundeeier kan finne private hundepassere i ditt område. Vi gjør det trygt og enkelt å booke en manuelt godkjent hundepasser. Klikk her for å finne din perfekte hundelufter eller hundepasser.

Categories: Tips

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *