Er hunden din flink til å hente avisen, spiser den unødvendig raskt, eller er den bare utrolig lat? Kanskje synes du at hunden din er den søteste i verden? Vi er ikke i tvil om at hunden din er imponerende, men den er ikke den eneste. Rundt om i verden og opp gjennom tidene har de mest spektakulære hundene blitt funnet og dokumentert. Vi har tatt en titt i Guinness World Records for å finne de morsomste og rareste rekordene som er satt av hunder. Kanskje hunden din skal prøve å slå en av rekordene?

Verdens lengste hundehale

Det er så koselig å se en lykkelig hund som logrer med halen – men forestill deg hunden din som logrer med verdens lengste hundehale! Keons eiere opplever dette (forhåpentligvis) hver dag. Keon er en irsk ulvehund og har en hale på 76,8 cm! Du har garantert aldri sett en så lang hale på en hund før, fordi lengden er nok til å slå rekorden som verdens lengste hundehale.

Tunge på 18 cm

Vi fortsetter i samme spor og presenterer nok en lengderekord. Mochi fra USA har æren av å være hunden i verden med den lengste tungen. Tungen måler hele 18,58 cm, og som du kan se i videoen under, er det en laaang tunge! I følge Mochi-eiere stopper, stirrer og ler folk når de ser Mochi fordi det ser så artig ut.

Mye hundehår

Hvis du er eier av en langhåret hund, føles det sannsynligvis som om du samler verdens største hårklump når du rengjører etter eller børster hunden din. Men ingenting slår verdensrekorden for den tyngste mengden hundehår. Klumpen veide 91 kg – og hundehår er jo ikke egentlig veldig tungt. Gjennomsnittsvekten til en voksen hann er rundt 75 kg, så tenk deg hvor mye hundehår som trengs! Rekorden ble satt i 2012 i Texas, USA.

Verdens eldste hund

Det er forskjellig hvor lenge hunder vanligvis lever, avhengig av rasen. Det er de mindre hunderasene som lever lengst, og her forventes levealderen å være maksimalt 14 år i gjennomsnitt. Imidlertid er det noen hunder som virkelig har hatt genene med seg. Den eldste registrerte hunden var en australsk cattlegod som heter Bluey, og hun ble 29 år og 5 måneder gammel. Rekorden har vært satt i lang tid da Bluey gikk bort i 1939. Den eldste nålevende hunden er miniatyr gravhunden Funny som er 21 år gammel.

En superhøy hund

Passende nok er det en Granddanois som har tittelen «verdens høyeste hund». Hundens navn, Zeus, er også fantastisk i seg selv. Zeus var 1.118 m høy og tok med denne høyden tittelen som verdens høyeste hund i 2011. Til tross for sin gigantiske størrelse var Zeus en veldig rolig hund og han var bl.a. terapihund på et nærliggende sykehus. Zeus døde i 2014, men er fortsatt den høyeste målte hunden.

Hund verdt millioner

Det kan være dyrt å skaffe seg en hund, som vi også har skrevet om tidligere her på bloggen. De fleste av oss vil nok måtte spare opp litt midler før anskaffelse av hund, eller hvertfall ha et godt overblikk over egen økonomi. Men å gi 9,5 millioner kroner for en hund hører heldigvis til sjeldenhetene. Akkurat dette beløpet betalte en kinesisk multimillionær da han kjøpte verdens dyreste hund i 2011. Hunden er en rød tibetansk mastiff som heter Big Splash. Han veier 82 kg og lever av en diett av ren kylling og storfekjøtt.

En golden retriever som bare elsker tennisballer

Ingen kan slå Finleys kjærlighet til tennisballer. Han er så glad i dem at han kan ha seks av dem i munnen – samtidig! Og det er rekord! I 2020 satte Finley rekorden for å være hunden i verden som kunne holde flest tennisballer i munnen. Finleys evne ble oppdaget da han, i stedet for å bringe ballene tilbake, sto og ventet på at eieren skulle kaste mer til ham. Etter seks kast tok han alle tennisballene i munnen og gikk tilbake og ga dem til eieren.

Hundeksperter i å hoppe over

Visste du at hunder kan hoppe tau? Disse 14 japanske hundene kan hoppe tau på ekspertnivå. De har rekorden for flest hunder som hopper i samme hoppetau samtidig. Hundene er en del av et sirkus, og 7 av hundene hadde allerede forrige rekord, mens de andre 7 er nye rekordholdere. De 14 hundene hoppet sammen i hoppetauet 16 ganger og slo rekorden i 2013.

En hund med god balanse

Noen av rekordene i Guinness rekordbok er ekstremt spesifikke, og man kan lure på hvordan (eller hvorfor?) noen fant på dem. Dette stemmer veldig med neste rekord vi skal presentere. Rekorden er beskrevet som følger: Maksimalt antall trinn gått bakover opp en trapp av en hund mens den balanserte et glass vann. Hunden Sweet Pea har rekorden for denne avanserte kunsten, og antall trinn som er gått er 10.

Sweet Pea er imidlertid ikke helt ukjent i Guinness World Records. Han har også rekorden for å være den hunden som kan gå flest trinn ned en trapp mens han balanserer et glass vann, og antall trinn her er også 10. Hvis det ikke skulle være nok, har Sweet Pea også rekord for å gå 100 meter raskest med en boks balansert på hodet – 2 minutter og 55 sekunder. Det er ingen tvil om at Sweet Pea, som er en blanding mellom Australian Shepherd og Border Collie, har en helt spesiell evne til å balansere ting.

100 ballonger som sprekkes på under et halvt minutt

Whippeten Toby har en helt unik evne til å sprekke ballonger. I 2017 klarte han å sprekke hele 100 ballonger på bare 28,22 sekunder. 100 ballonger er veldig mange ballonger, som du kan se i videoen nedenfor, der Toby slår verdensrekorden. Den forrige rekorden var på 36,53 sekunder.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *