Når Norge åpner igjen og vi flytter kontorene ut av hjemmet igjen, må hundene venne seg til en roligere og mer tom hverdag. Men hvordan lærer du hunden din å være hjemme alene igjen? Og hvilke forholdsregler bør man være spesielt oppmerksom på i denne overgangen? Vi gir deg en rekke tips om hvordan du og hunden din best kan komme tilbake til en normal hverdag.

Tilbake til hverdagen

Det har gått over et år siden corona virkelig tok tak i Norge. Siden den gang har flertallet av oss tatt med seg arbeidsdatamaskinen hjem og opprettet et lite koronakontor innenfor hjemmets fire vegger. Dette har betydd mer tid med våre kjære kjæledyr, som har blitt vant til at det alltid er noen hjemme i hverdagen, for å gi mat, gå en tur midt på dagen og kose bak ørene.

Det er mange hundevennene våre som enten har blitt vant til en ny hverdag, der det stadig er mennesker i hjemmet, eller som aldri har prøvd noe annet. Her får du de beste rådene våre om hvordan du og hunden din best kan komme inn i de gamle rutinene.

Tren hunden din til å være alene – forbered deg i god tid

Hunder er vant til å leve i pakker, og derfor kan de kjede seg eller rastløse når du forlater dem. Spesielt nå som hunden din har blitt vant til at du er hjemme hele dagen, kan det ta litt tid før hunden din føler seg komfortabel med å være hjemme alene igjen.

Den beste måten å innlemme de nye rutinene på er å sakte venne hunden til å være alene hjemme – på samme måte som når du må trene en valp. Start med små trinn og la hunden være alene hjemme i 1-2 timer. Da kan du sakte jobbe deg oppover, og la den alene tiden bli lenger og lenger.

Det kan også være en fordel å ikke gjøre en stor avtale med å forlate hunden eller komme hjem igjen. Det er viktig at hunden ikke opplever det som noe negativt når du går.

Sørg for å aktivere hunden din før og etter jobb

Når du ikke lenger er hjemme for å underholde og aktivere hunden din om dagen, er det viktig at du bruker god tid på hunden din før og etter jobb. Hunden din kan få mindre oppmerksomhet enn den gjorde under låsingen, og det er derfor det er viktig at du koser deg rundt den og leker med den når du er hjemme. Ta en god lang spasertur før du går på jobb og sørg for at hunden din får nok trening. For mange hunder vil det også være en hjelp med noe leketøy, en gnager eller noe annet de kan underholde seg med mens du er borte. En hunds behov avhenger åpenbart av rasen og varierer fra hund til hund.

Lengre tid mellom lufting – Vi kan hjelpe deg med å finne en hundelufter!

Du har kanskje gjort det til en rutine å ta en pause fra datamaskinen midt på arbeidsdagen og i den forbindelse gå en tur med hunden din i frisk luft. Dette betyr at hunden har blitt vant til å bli luftet midt på dagen og med kortere intervaller enn før. Hva gjør du når du må tilbake til kontoret og ikke lenger kan opprettholde denne rutinen?

På samme måte som når du må venne hunden din til å være alene, er det en fordel å sakte og gradvis venne hunden din til at det tar lengre tid mellom den blir luftet. Gå derfor gradvis opp ved å la den gå lenger og lenger mellom turene. Etter hvert vil du ende opp med at hunden din blir vant til å bli luftet før du går på jobb og etter at du kommer hjem. Vær oppmerksom på at hunder må luftes minst tre ganger om dagen.

Det er selvfølgelig forskjell mellom hunder og deres behov. Et alternativ er derfor også å bestille en hundelufter. På Dogley kan du finne pålitelige og hyggelige hundelskere som virkelig ønsker å lufte hunden din. På Dogley.com kan du finne og bestille hundeluftere og hundevandrere i ditt område, og velge den som passer deg og hunden din. Dette er et godt alternativ til utfordringene som kan oppstå når vi kommer tilbake til en normal hverdag etter korona.

Klikk her for å booke en hundelufter eller hundevakt.

Categories: Tips

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *