Det er mange sunne aktiviteter du kan gjøre på fritiden. Du kan spille fotball, gå i vannet eller kanskje løpe en tur. Men hva kan hunden din gjøre? Vi har samlet de beste aktivitetene du kan gjøre med hunden din.

Løpetrening

Du kan enkelt løpe eller gå på tur med hunden din. Mange ser på hunder som perfekte treningskamerater fordi de ikke sier nei selv når det regner eller er kaldt. Det er lurt å tenke på hva slags overflate du kjører på. Jord og naturlige overflater er bedre for hundens poter enn asfalt. Dette gjelder spesielt når det er varmt. Du kan for eksempel også løpe i vanskelig terreng som på en strand eller i vann.

Når du løper, må du selvfølgelig tenke på hva hunden din tåler. Ikke kast deg ut i maraton fra første dag. Du trenger heller ikke løpe i flere timer. Se på hverandre og trent sakte opp til det du helst vil.

Det er flott å gå lange turer med hunden! Så hvorfor ikke gjøre det til en tur der du kan tilbringe mye tid sammen? Hvis du vil gå med hunden din, er det to ting du må være oppmerksom på. Først må du sørge for at du har nok vann til dere begge. Deretter planlegger du ruten i henhold til hva hunden din takler. Avhengig av størrelse, alder og form, kan hunder dekke forskjellige avstander. Du må kanskje også vurdere om hunden din skal ha noe på potene. Du kan få «sko» til hunden din, noe som kan forhindre slitasje og ømme poter. Litt som tursko hjelper folk.

Når du går på fottur, husk at det er god stil å ta vare på naturen. Ikke la hunden løpe etter ville dyr og alltid plukke opp etter den.

Svømming

Svømming er sunt for hundens ledd. Start med å svømme i rolig vann som ikke er for dyp. Gjør svømmetrening til et spill med baller eller andre leker som flyter. Da kan du fort bli vant til å svømme sammen. Det er viktig at du holder øye med signalene til hunden din slik at det ikke oppstår farlige situasjoner.

Sykling

Sykling med hund kan sidestilles litt med løping. Du sitter på sykkelen og hunden løper ved siden av den. Du må derfor være klar over de samme tingene som når du er ute og løper. Igjen, det viktigste er at du er klar over hva hunden din takler. Du må være forsiktig så du ikke gjør avstander for lange, og være klar over tempoet. Samtidig må du selvfølgelig være oppmerksom på trafikken rundt deg. Og er hunden i bånd, også i båndet ikke fast i hjulene.

Fotball

Som du vet går hunder og baller hånd i hånd. Det er flott å spille ball, og det er lett å engasjere en hund i lek. Når du spiller ball sammen, er det viktig at du er forsiktig så du ikke sparker. Hunden leker med munnen og har derfor både kjever og tenner involvert i kampen. Samtidig må du ikke kule ballen mot hunden. Men litt lette skudd på bakken, der hunden din jager ballen, kan du enkelt.

Kanopadling

Hvis du har en rolig eller eldre hund, kan en tur i kano være ideell for deg. På den måten kan du få mye mosjon mens hunden din kan slappe av. Det krever at hunden din er lydig, slik at du kan holde rede på den mens du seiler. Det er selvfølgelig viktig at hunden din kan svømme hvis du tar den med på kanotur. Hvis det er panikkfrykt for vann, er det kanskje ikke den rette løsningen heller. Knytt aldri hunden din til kanoen slik at den kan svømme hvis du kantrer. Og sørg for at den har på seg redningsvest.

Husk å leke mye med hunden før du hopper i kanoen. Da er det lettere å ligge stille i lengre tid.

Stå på ski

Gitt, dette er kanskje ikke den beste sommeraktiviteten … men noen mennesker går også på langrenn med hundene sine. Du har hunden i en linje foran deg, og sammen kan du løpe veldig fort. Langrenn med hunden din er perfekt for deg som har en stor, voksen, energisk hund. Imidlertid bør veterinæren din være helt sikker på at hunden kan holde seg til det. Men det er vanskelig å løpe langrenn sammen! Det er ikke noe du bare gjør, for både hund og eier må trene mye. Det er viktig at hunden er lydig og at begge er i god nok form. Ellers kan det gjøre mer skade enn godt.

Husk husk husk!
Det er viktig at du gir hunden rikelig med vann hvis du driver med sport sammen!

Er du i sport der hunden din ikke kan delta? Bestill en hundevakt her, slik at du kan gi den gass med god samvittighet.

Categories: Helse

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *