Jula er på hell og det bakes og forberedes til den «Store Aftenen». Det kan være vanskelig å fortelle et par store, runde hundeøyne at de ikke får noe fra spisebordet når resten av familien sitter og koser seg. Men uansett hvor godt hunden synes det lukter, er det ikke sunt for våre firbente venner å spise menneskemat fra bordet. Men hva kan du gi dem i stedet? For en koselig julefeiring skal da våre pelsklinger også få ha <3

Lag dine egne godbiter!

Du kan kombinere julestemning og julemoro, og lage dine egne godbiter til hunden din. Kanskje noe litt ekstra godt fordi julen nærmer seg? Det er flere fordeler med å lage godbitene selv:

 1. Du bestemmer hva hunden din skal spise. Når du lager dine egne godbiter, kan du selv bestemme hva som er i dem. Er det noe hunden din ikke tåler? Ikke liker? Eller kanskje ikke har så godt av? Da er det bare å droppe det i godbitene!
 2. Du bestemmer hvor mye hunden din skal spise. Du velger størrelsen på de hjemmelagde godbitene. Og kanskje enda viktigere: Mengden godbiter du lager. På den måten trenger du aldri å ha for få, og ingen godbiter trenger å kastes ut fordi de har blitt for gamle.
 3. Det er en annen og morsom måte å ha det gøy på i julen. Du kan være så kreativ du vil! Så lenge du husker hva hunden din tåler og hva den ikke tåler. Er du i tvil? Da kan du lese innlegget vårt om mat som er giftig for hunder, her.

 

Dogleys juleoppskrifter

Det er tusenvis av oppskrifter på hjemmelagde godbiter på nettet. Her på Dogley har vi dog selv eksperimentert med to hjemmelagde godbiter som vi vil dele med deg. Godbitene er testet av noen av Dogleys beste venner, nemlig hundene Samson, Niko og Eva, som alle var godt fornøyde.

Ansvarsfraskrivelse: Alle hunder er forskjellige, og det er ikke tatt hensyn til allergi i oppskriftene nedenfor, men vi har prøvd å foreslå alternative ingredienser.

 

Torsketopper

Du vil trenge:

 • ½ hermetisk torskerogn
 • 1 egg
 • 1,5 dl kokt ris
 • 1 ts rømme (Eller en annen type væske, da ikke alle hunder tåler eller liker laktose)

Alle ingrediensene blandes for hånd eller blendes i mixmaster. Del dem i små topper på et stykke bakepapir på en bakeplate. Stek toppene i ca 20 minutter, midt i ovnen på 175 grader, til de er lysebrune på overflaten, men fortsatt myke. Husk at de må oppbevares nedkjølt!

 

Peanøttkuler

Du vil trenge:

 • 1 dl mel (Eller et alternativ hvis hunden din ikke tåler gluten)
 • 1 ss peanøttsmør uten biter (Hunder tåler ikke nøtter, men peanøtter er belgfrukter og er derfor ikke giftige)
 • 1 egg
 • 3 små gulrøtter (revet)

Bland alle ingrediensene. Del dem i små kuler som passer til hundens størrelse. Vær forsiktig så du ikke gjør dem for store så hunden kan risikere å sette dem i halsen. Fordel bollene på et stekebrett med bakepapir. Stek dem midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter (avhengig av størrelse) til de er gjennomstekte.

Det er enkelt – prøv det selv!

Du kan finne mye inspirasjon til hjemmelagde godbiter. Et raskt søk på nettet gir deg oppskrifter som inneholder alt mellom himmel og jord. Det er både syrlige og søte, glutenfrie, laktosefrie, sukkerfrie godbiter osv. Et godt tips er å starte med din egen hunds preferanser: Hva liker den? Hva tåler den? Hva trenger den? Når du har tenkt på disse tingene, kan du brette opp ermene og sette i gang. Herfra er det bare fantasien som setter grenser!

Hvis du har noen gode oppskrifter selv, kan du gjerne dele dem med oss ​​i kommentarfeltet! 🙂

Categories: Tips

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *