Desember er den travleste måneden i året. Man løper rundt og kjøper gaver, pynter og gjør alt klart til julaften. Men hvordan påvirker det egentlig kjæledyrene våre? Støy, lukt av mat, musikk, sang, bjeller, gjester og et tre med gaver midt i stuen, må være litt av en omveltning for hundene våre. Her er noen tips om hva du skal gjøre for å gi hunden din en rolig opplevelse i en ellers stressende tid.

Husk rutinene

Hunden din er fornøyd med en rutinemessig hverdag. Derfor må du ikke glemme de vanlige rutinene med mat, turer og søvn. Det hjelper hunden din med å takle det som endres i desember-hverdagen. Det samme gjelder reglene du har satt for hunden din. Den har vanskelig for å forstå at noe er greit “fordi det er jul”, men at det ikke er greit resten av året. Vær derfor nøye med å holde deg til grensene du normalt har satt i hverdagen.

Mange gjester skaper kaos

Sørg for å gjøre gjestene oppmerksomme hvis du merker at hunden din er stresset. Du kjenner hunden din best, så det er viktig at du holder øye med signalene den gir. Fortell gjestene dine når hunden trenger en pause. Og sørg for at hunden din har et uforstyrret sted å gå til, hvor den har fred og ro.

Hunden din har ikke godt av julematen

Det er fett og sukker i det meste av julemat. Husk at hunden din ikke drar nytte av noen av delene. Husk også at hunden din ikke tåler å spise i misteltein, kristtorn eller juleroser.

Juletreet

Har hunden din en ivrig hale? Da bør du kanskje vurdere nøye hvor du henger glasskulene på juletreet. Eller hvor du henger de fine porselensnissene du arvet av bestemor. En stor, engasjert hale kan lett dytte ned dyre og verdifulle dekorasjoner på gulvet. Hvis du har dekorasjoner i hundehøyde, bør du nok sørge for at den tåler å falle på gulvet eller evt å bli tygget på. Juletre-glitter og spiselige dekorasjoner er heller ikke bra for magen til hunden, og varme lys kan være farlig for pels. Så vær forsiktig med hva du plasserer på de nedre grenene av treet.

Ta deg tid til å kose

Hvis du blir stresset i desember, kan du minne deg selv på at hunder faktisk kan redusere stressnivået ditt betydelig. Det kan lønne seg for dere begge at du tar deg tid til å sitte rolig med hunden din og bare kose. 15 minutter er faktisk nok til å få stressnivået ditt til å synke. En god lang tur kan også gi både deg og hunden en pause fra julestresset. Gå en lang tur og fokuser på hverandre. Husk hvertfall å gi hunden din ekstra oppmerksomhet i løpet av denne travle tiden – jula er hjertets høytid.

Skal du bort i juleferien eller i romjula? Husk at du kan sørge for at hunden din fremdeles får kos og oppmerksomhet når du booker en Dogley hundepasser. Du kan finne og booke en av våre fantastiske hundepasserne våre her.

Categories: Helse

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *