Selv om hunden din har tykk pels, betyr det nødvendigvis ikke at den er godt nok beskyttet mot kulden om vinteren. Akkurat som hos oss mennesker, har hunder ulike behov når det blir kaldt ute. Det kan hende du må korte ned turene og planlegge turen ut ifra hvor det kan være salt på veiene. Her er noen av Dogley’s tips til hvordan du best mulig kan ta hensyn til din firbente venn gjennom vinteren.

I hjemmet

Det er ikke bare ute at det blir kaldere om vinteren. Hvis du har det kaldt innendørs, vil hunden din også kunne kjenne på det. Vi mennesker kan ta på oss flere lag med klær når det blir kaldt inne, men siden det er vanskelig for en hund å gjøre, er det noe du trenger å være obs på. Hunden din kan, sånn som deg, bli forkjølet, så hold en behagelig temperatur i huset eller leiligheten din.

Om vinteren blir luften vanligvis tørrere, og hvis du til og med har det ekstra varmt hjemme betyr det ofte at luften inne kan være belastende for hundens luftveier. Du kan bruke en såkalt luftfukter, som ganske enkelt gjør luften inne litt mer fuktig, og dermed sunnere å puste både for deg og hunden din. Det er også viktig at du sørger for at hunden din drikker nok vann. Tørr luft og for lite væske kan lett føre til at hundens nese og poter blir tørre eller sprukne, noe vi absolutt ikke vil utsette vår beste venn for!

På luftetur

Tenk på hundens begrensninger. Hvis det er veldig kaldt ute og kanskje til og med vind, kan det være en god idé å gå kortere turer enn vanlig. Dette gjelder spesielt hvis du har en mindre hund som en bomullshund eller pomeranian, eller en hund med tynn pels.

Det kan være lurt å bruke hundejakke eller lignende hvis du mistenker at hunden din fryser. Dette kan også være en god idé for eldre hunder som ofte har mindre fett og muskler til å holde seg varme.

Du kan også kjøpe spesielle hansker til hunden din, som beskytter potene mot salt og is når du går tur. På den måten hjelper du hunden din med å holde potene i god form om vinteren.

Hundepoter og veisalt

De fleste hunder liker å leke i snøen om vinteren, spesielt sportslige og lekne hunderaser som cocker spaniel og golden retriever. Men veisaltet kan irritere og i verste fall ødelegge potene til hunden din.

Hvis det er små rifter eller sprekker i huden på potene, begynner hunden å halte eller gå på tre bein, og da er det på tide å hjelpe din beste venn. Du kan «vaske» potene med ren snø og la den gå på siden av veien eller i nysnø mens du går på fortauet. Gå ellers over gressmarker eller andre steder, i stedet for å gå hvor det er saltet.

Du kan også forebygge ved å smøre hundens poter med potevoks. Til slutt kan du avslutte turen med å vaske og tørke potene grundig. Hvis du bor i et hus, kan du bruke grus i stedet for salt – og kanskje overtale naboene til å gjøre det samme.

Etter turen

I vintermånedene blir hunden din også oftere våt når du er ute. Det er viktig at du tørker hunden ordentlig før du går inn. Hvis den går rundt og er våt for lenge, kan den bli syk. I tillegg kan en våt hund også gjøre hundekurven eller andre foretrukne køyer fuktig, noe som kan føre til at hunden har vanskeligheter for å få varmen i seg etter at den har kommet inn.

Hvis det er frost ute, må du også sjekke labbene etter hver tur. Det kan være fuktighet eller is som sitter fast mellom putene. Det er smertefullt for hunden og kan noen ganger føre til eksem eller sår. Derfor er det viktig at du forsiktig fjerne det.

Vi håper du likte å lese om hvordan du kan forberede deg til en vinter med hund. Har du noen tips selv, eller har du testet noen av våres? Legg igjen en kommentar nedenfor og del dine erfaringer!

________________________________

Dogley er et fellesskap for hundeelskere der du som hundeeier kan finne private hundepassere i ditt nærområde. Vi gjør det trygt og enkelt å bestille en godkjent hundepasser. Klikk her for å finne din perfekte hundepasser.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *