Mange anskaffer seg hund med et ønske om å bli tvunget mer ut og i bevegelse. Men er det en gang sånn, at hvis man har hund så er man også sunnere enn de som ikke har hund? Vi gir deg svaret.

Også i regn og sludd må hunden ut

En britisk studie viser at hundeeiere generelt går oftere enn mennesker uten hund, og at turene ofte er lange. At en hundeeier jo går mer sier seg på en måte selv, for en hund må jo selvfølgelig luftes. Men studien viste også at du som hundeeier ofte supplerer turene med annen sport eller annen trening. Ifølge studien har hundeeiere fire ganger større sannsynlighet for å trene tilstrekkelig enn mennesker som ikke har hund.

I tillegg er hundeeiere ute i all slags vær, fordi hunder jo ikke kun luftes når det er fint vær. Dette betyr at hundeeiere både får sol og frisk luft når de lufter hunden, og begge gagner helsen.

En hund hjelper deg som hundeeier å komme deg opp og ut. Generelt sett har hundeeiere en mindre stillesittende hverdag, fordi de fysisk leker med hunden, går turer, koser med hunden (ja, det er ofte å regne som fysisk aktivitet!) og tvinges til å være mer aktive. Det blir litt som å ha et barn i barnehagealder i mange, mange år 😉

Det er også mye som tyder på at immunforsvaret hos barn styrkes hvis de vokser opp med kjæledyr. Når du vokser opp med en hund, kommer du i kontakt med mye jord, spytt og skitt, og dette styrker immunforsvaret. Dette vises blant annet at barn som har vokst opp i hjem med hunder eller andre dyr ikke lider så mye av for eksempel allergi.

Hunder gir deg overskudd

Selv om du faktisk får en sunnere hverdag av å lufte hunden din, trenger det ikke bare å være fysiske fordeler med å eie en hund.

Som hundeeier kan du faktisk også bli psykisk friskere. Kort sagt, å ha en hund gjør deg rett og slett lykkeligere da lykke er en fin balanse mellom fysisk og psykisk helse. Hunder har en avstressende effekt på oss mennesker. Om du kun bruker noen minutter av dagen din på å klappe og kose med hunden din, blir stressnivået ditt betydelig redusert og blodtrykket ditt vil synke. Noen mennesker føler seg også tryggere med egen hund i nærheten. De slapper mer av og sover ofte bedre om natten.

En hund kan i tillegg hjelpe deg til et bedre sosialt liv. Som hundeeier kan du sjeldent unngå å møte andre når du lufter hunden. Kanskje blir hunden klappet av et lite barn. Kanskje snakker du med en annen hundeeier om erfaring og det å leve med hund. Kanskje hilser du på naboen og blir kjent med nærmiljøet ditt. Kanskje går du på hundetrening, til den lokale hundesalongen eller på hundeutstillinger. Alt dette kan hjelpe deg å få en mer sosial hverdag.

Ønsker du å gi hunden din litt mer fysisk eller mental stimuli og kjenner at tiden ikke strekker helt til? Book en hundelufter hos Dogley! Klikk her for å søke etter din neste hundelufter!

Har du ikke tid eller midler til å ha hund selv? Du kan alltids bli hundepasser hos Dogley og på den måten «ha» en hund når det passer deg best. Klikk her for å lese mer om hvordan du blir en Dogley-hundepasser!

 


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *