Du har sikkert opplevd at hunden din drømmer når den sover. Kanskje den piper eller jager noe? Du er iallfall ikke i tvil om at det er noe som foregår imens den sover, men hva? Vi har undersøkt hva det kan være hunden din drømmer om.

Hvordan drømmer hunden din?

Hundens søvn er faktisk veldig lik din egen. Ulike studier antyder at mennesker og de fleste andre dyr generelt sover relativt godt. Selvfølgelig er det forskjell i hvor mye søvn som trengs, men for eksempel forskjellige søvnstadier er det samme på tvers av arter. Det antas bla. at hunder og andre dyr, akkurat som mennesker, har Rapid Eye Movement (REM) søvn. Det er i REM-søvn at vi drømmer. På bakgrunn av dette antas det at hunder og andre dyr også drømmer, akkurat som mennesker.

Hva drømmer hunden din om?

Det antas at siden hunder og menneskers søvnmønster allerede er like, er det ingen grunn til å se bort ifra at hunder drømmer om de samme tingene som vi mennesker gjør; om ting som interesserer dem. Man kan derfor anta at hunder drømmer om hverdagslige ting, som for eksempel mat eller leker. Tilsvarende tror forskere at hunder også drømmer om relasjoner i livet deres, det vil si bla. deg og resten av omgangskretsen din.

Er det gode eller dårlige drømmer?

Hunder drømmer mer eller mindre om den virkelige verden, akkurat som når du selv drømmer. Drømmene kan virke ekte, så hunder vil oppfatte situasjonen i drømmen som om de er våken.

Siden hunder ikke kan fortelle oss om hva de drømmer er det ikke lett å si om de også kan få mareritt. Men det er egentlig ikke noe som tyder på at hunden din ikke kan ha dårlige drømmer også.

Drømmer hunder alltid ?

Hunder sover mer enn mennesker, men betyr det at de også drømmer mer? Svaret er nei. Hunder drømmer ikke nødvendigvis hver gang de sover. Selv om hunder sover oftere enn mennesker, sover de også noe lettere enn oss. De er mer følsomme til hva som skjer rundt dem, bla. på grunn av god luktesans og hørsel. De våkner lettere og kommer derfor ikke alltid inn i REM-stadiet, hvor drømmer oppstår.

Trenger hunden din et feriested hvor den kan virkelig få slappet av og sove lenge? Hos Dogley kan du finne en hundepasser til akkurat den ferien hunden din trenger. Klikk her for å finne en hundepasser i nærheten.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *