Har du noen gang lurt på om hunden din følger med når du ser på TV? Kanskje du har opplevd at den lager lyder eller reagerer på ting som skjer på skjermen? Men betyr det at hunden din forstår hva skjer? Les og lær mer om hundens tv-vaner.

Det korte svaret er: Ja. Alt tyder på at hunden din kan følge med hva som skjer, men bare på en moderne TV. Det antas at før i tiden var det så få bildet i sekundet på skjermen at hunder på grunn av øynene deres ikke kunne koble bildene sammen. Men i dag, med nyere TV som viser 70 bilder eller mer i sekundet, kan hunder faktisk se hva som skjer på skjermen! De kan oppfatte det som sammenhengende film, akkurat som vi mennesker kan. Det betyr derimot ikke at alle hunder synes det er spennende å se på TV.

Er hunder fargeblinde?

Hunders øyne ser ikke farger og detaljer slik som mennesker gjør. Alt tyder på at hunder ikke er sort/hvitt fargeblind, men at de ser noen farger bedre enn andre. For eksempel ser de gule og blå farger bedre enn røde og grønne. Derfor har fargerene på skjermen en stor betydning for hundens oppfatning av hva som skjer på TV-en. De vil sannsynligvis få mer ut av å se på Minions enn å se en julefilm!

Sofahund eller ikke sofahund

Det er forskjellig fra hund til hund om de «gidder» å se på TV. Hvis en hund har mye energi kan det være vanskelig for den å sitte stille lenge nok til å kunne oppfatte hva som skjer på TV-en.

Hunder reagerer også forskjellig på det de ser, akkurat som når de ser noe i den virkelige verden. De kan bli redd, nysgjerrig, sint eller i godt humør. Det avhenger dermed av hundens personlighet og assosiasjoner om det er hyggelig å se på TV, i tillegg til hva den faktisk ser på TV-en. Hvis det er bilder av noe den er redd for reagerer det kanskje ikke positivt.

TV-kanaler for hunder

Oppdagelsen av at hunder kan se på TV har blant annet ført til at det i USA finnes egne TV-kanaler for hunder. De har TV-programmer som skal både være underholdende og beroligende for hunder. Programmene vil hjelpe på hudenes humør hvis de er stresset eller kjeder seg når de er hjemme alene. Kanalen bruker hovedsakelig gule og blå farger og viser motiver som hunder kan like.

Vet hunden at den ser på TV?

Ikke alle hunder vet at det de ser på ikke er virkeligheten, men at de faktisk ser på en TV-skjerm. Har hunden din funnet ut at hva den ser på skjermen ikke skjer i rommet? Da er den kanskje smartere enn gjennomsnittet. Ikke alle hunder vet at de ser på en skjerm. Noen hunders jaktinstinkt blir vekket, for eksempel når de ser andre dyr på skjermen, uten å forstå at de ikke er fysisk til stede i rommet. Dette er grunnen til at noen hunder reagerer når de ser på TV.

Savner hunden din en hundepasser som kan både gå tur og kose på sofaen? På dogley.com kan du finne en hundepasser som passer hundens behov. Klikk her for å finne en hundepasser i nærheten.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *