Sitter hunden din pent med hodet lett på skrå og ser søtt på deg når du vil ta bilder av den? Ikke? Det er den ikke alene om. Alle hundeeiere har prøvd å ta bilder hunden sin, hvor bildet blir uklart fordi hunden ikke vil sitte modell.

Hunder kan være utrolig fotogene. De trenger kanskje bare litt hjelp. Les her og få gode tips om hvordan du kan ta de beste bildene av hunden din.

Hva er det for en dings?

Hvis hunden din ikke er vant til å bli tatt bilde av, syns den sikkert at kameraet er litt merkelig. Den vet ikke hva det er, annet enn en firkant som lager rare lyder. Det kan være en fordel å la hunden lære seg å kjenne kamerat ved å snuse og se. Begynn stille og rolig med å ta bilde imens. Det trenger ikke å være av noe spesielt, men slik at hunden kan bli kjent med lyden av kameraet.

Slå av blitzen og gå utendørs

La være å bruke blitz. Det kan virke skremmende for hunden og er ikke så sunt for deres øyne. Dessuten, vil det bare gi et uklart bilde av hunden og røde øyne. Hvis det er dårlig lys, kan du for eksempel bruke en lampeskjerm som en lyskaster.

Det beste er å ta bilder av hunden din utendørs eller i nærheten av et vindu. Slik får du naturlig lys og hunden føler seg trygg. Det beste er å velge en enkel bakgrunn som står i kontrast til hundens pels. Da vil hunden din komme tydeligere frem på bildet.

Se her!

Hold hundens oppmerksomhet (for eksempel med godbiter)! Du må vente til hunden fokuserer på deg. Prøv gjerne å feste en godbit fast på kamerat hvis du vil at hunden skal se inn i kameraet. Eller bruk en fløyte eller en annen form for lyd som får hunden til å se på deg.

Ekstra tips: Husk å belønne hunden din når den gjør det du vil!

Aktive hunder er glade hunder

Hvis du vil at hunden din skal se glad og fornøyd ut, kan du ta en liten tur eller leke litt før du tar bildet. Da er hunden tilstede, glad og aktiv i bildet. Hvis du skal ta et bilde av hunden imens den løper kan du følge hunden med kameraet. Da får du et bilde med hunden i fokus, imens bakgrunnen er uskarp.

Ikke tving hunden din ut av sin komfortsone. Vurder for eksempel om hunden syns det er like morsomt å få en hatt på som du syns. Du får aldri gode bilder av å gjøre hunden din ukomfortabel.

Hvor er din hund søtest?

Fokuser på hundens søte detaljer. Har du et favorittsted på hunden din? Ørene? Halen? Du kan ta noen virkelig søte bilder med å fokusere på detaljer.

Bøy deg ned til hundens øyehøyde. Eller kanskje enda lavere.. Du kan også få morsomme bilder ved å ligge på magen og rulle rundt.

Ta hensyn til ditt kamera

Noen kameraer og telefoner har funksjoner som er spesielt designet for å ta bilde av for eksempel kjæledyr. Har du sjekket om din har det? Det er alltid godt å vite styrken og begrensingene til kameraet ditt før du tar fatt på den store fotoseansen.

Dogley-hundepassere tar bilder av hunden din imens de blir tatt vare på og sender dem til deg, slik at du kan se at de har det bra. Du kan bestille hundens neste hundepass på Dogley.com.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *