Sol og varme gir glede og energi etter en lang vinter. De fleste hunder nyter å kunne være ute i det deilige været, men husk å ta særlig hensyn til din hund, når det blir varmt. Her kommer noen gode råd, som kan gjøre sommeren bedre for deg og din hund.

Hunder kan også bli solbrent

Alle områder av huden, som kun er dekket med et tynt lag pels, er utsatt for å bli brent. Det er ikke alle hunder som er fornuftig nok til å søke ly i skyggen, selv når det er veldig varmt. Da kan hunden din bli solbrent på snuten, og særlig hvis huden er revnet, gir det økt risiko.

Hunder med hvit pels, korthårede raser og ny børstede hunder er mer utsatt for å å bli solbrent. Det er best å holde dem inne, når solen er på det sterkeste. Du kan smøre med en solkrem med høy faktor (en solkrem som også kan brukes til barn) på din hunds ører for å beskytte mot solskader.

Alle hunder er i risiko for solstikk i varmt vær, men de unge og eldre hunder, samt de med korte neser er mest utsatt. Tilstanden kan ses som tungpustet og eventuelt kollaps. Dette kan kreve et akutt besøk hos dyrlegen. For å unngå dette, bør du sørge for, at det er nok skygge i hagen, og unngå også for mye aktivitet for hunden, når det er varmt ute.

Gi hunden din rikelig med vann

Det sier nesten seg selv, men sørg alltid for nok friskt vann til din hund, på denne årstiden. Det kan være en god idé å skifte våtfor med tørrfor, da våtfor ofte tiltrekker seg fluer i varmen. Hvis hunden din er vant med våtfor, vil den også få dekket noe av væskebehovet gjennom maten.

Skifter du til tørrfor, er det derfor ekstra viktig å være oppmerksom på, at den drikker nok vann ved siden av.

Hold et godt øye med hunden din sin vekt. Noen hunder vil bruke mer tid på å mosjonere ute om sommeren, og har derfor behov for mer mat. Hvis det er for varmt, vil inaktivitet gjøre, at din hund ikke har bruk for så mye mat.

Nyt sommeren med din hund

På lange sommerdager, er det deilig for hunder å leke utenfor. Heldigvis er det mange måter, man kan være aktiv på, og nyte årstiden på!

Svømming
Mange hunder elsker vann – og det å plaske rundt i et basseng, er en god måte å avkjøle seg på. Sjø og strand er er gode steder for din hund å leke og svømme. Vær sikker på, at hunden din enkelt kan komme seg opp av vannet, og at det ikke er skarpe kanter. Noen hunder er redd for vann, og vil bare plaske, så tving aldri hunden hvis den virker usikker eller redd. Med hvis den hopper i med en gang, og begynner å trene sin svømming, skal du la den nyte opplevelsen. Sørg for å holde et øye med overdrevent risting på hodet, og kløing på øret, etter svømmeturen. Det kan nemlig være tegn på en øreinfeksjon. Hvis den svømmer i et basseng med klor, prøv å skyll kloret ut av pelsen, og tørk grundig.

Gåtur
Hvis din hund er glad i å gå på tur, skal han ha lov til det, men vær oppmerksom på lange turer i ujevnt landskap, kan slite på hundens poter. Prøv først kortere turer, og øk gradvis lengden på turene. Husk å ta pauser, og gi ofte hunden din mye vann. Det finnes flere vannskåler til mindre hunder, som man kan folde sammen og ha i sekken!

Uansett om hunden din er mye ute i naturen, eller kanskje bare av og til utforsker naturen, har vi noen gode råd til hvordan du sikrer deg at den har det bra.

  • Forsyn hunden med frisk vann ofte, og vær sikker på at din hund kan ha et sted i skyggen for å hvile og kjøle seg ned.
  • Sjekk ofte på hundens poter, da tjære og grus kan sette seg fast i potene.
  • Gressplenen – sprøyt ikke plantegift hvis hunden din oppholder seg der.
  • Vær sikker på at din hund har et halsbånd med skilt med et telefonnummer på, i tilfelle den skulle løpe vekk.

Har du bruk for en hundepasser, som kan passe godt på hunden din i sommervarmen? Book en av våres mange godkjente hundepassere her.

________________________________

Dogley er en fellesskap hvor du som hundeeier kan finne og møte godkjente private hundepassere i dit nærområde. Dogley gjør det trygt og enkelt å booke en privat hundepasser, og vi hjelper deg på den måte til at bli en mer fleksibel hundeeier. Klikk nedenfor for at finne din perfekte hundepasser.

 


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *