Bjeffer hunden din når det ringer på døren?

Middagsselskaper, bøssebærere eller postmannen kan alle virke skremmende for hunder. Tenk på det fra hundens perspektiv: dørklokken ringer, og risikoen er, at en fremmed er på vei inn i deres territorium. På Halloween kan det jo også være en gruppe små mennesker i kostymer!

Les videre for å lære hvorfor hunder typisk bjeffer av dørklokken og hvordan du kan hjelpe til å stoppe denne adferden. Hvis din hund har det vanskelig ved f.eks. store fester med mange gjester, kan du også vurdere å booke en lokal hundepasser.

Hvorfor er noen hunder redde for dørklokken? 

Når noen hunder reagerer så kraftig når det ringer på døren kan det skyldes at de blir overrasket. Dørklokkens høye lyd er inrettet for oss mennesker, og for hundens følsomme ører kan den plutselige og høye lyden virke voldsomt.

Overdreven bjeffing kan være et tegn på stress, og kanskje din hund også viser andre almindelige fryktsignaler?:

 • Hunden legger ørene bakover
 • Hunden har lav hale eller mellom benene
 • Hunden rister
 • Hunden senker hodet eller vender det vekk

Hvis din hund viser noen av disse tegnene når dørklokken ringer, tyder det på at den er redd for lyden.

 

Andre mulig årsaker til din hunds bjeffing

Det er ikke alle hunder som er redde kun fordi de bjeffer på dørklokken! Det kan også bare være av glede over at det kommer gjester, som de nesten ikke kan vente til å få hilse på.

Hvis din hund begynner å bjeffe av dørklokken, men ikke virker redde, er det formentlig bare av begeistring. I så fall vil din hund sikkert også:

 • Løpe ut til døren med en gang ringeklokken lyder
 • Logre med halen eller tilogmed hele kroppen
 • Løpe rundt og frem i begeistring 
 • Pipe av begeistring mellom bjeffingen

 

I takt med at du lærer å lese din hunds kroppspråk, vil du kunne hjelpe den med å håndtere dens reaksjon på dørklokken

 

Hva kan du gjøre når din hund bjeffer ved døren?

Du må være forberedt på at det vil ta tid å gjøre din hund mindre følsom ved lyden av dørklokken, eller når det banker på døren. Men her er noen ting til hva du kan gjøre:

 • Rop ikke på den. Roping over din hunds bjeffing gir bare mer støy, og kan virke som en oppfordring til å bjeffe enda mer.
 • Vær rolig, positiv og optimistisk. Slik som du leser din hunds kroppsspråk, vil den også reagere på ditt; Jo mer avslappet og glad du virker, jo lettere blir det å styre din hund ved døren
 • Vær konsekvens i din trening (og sørg for at alle i familien anvender de samme teknikkene på hundens bjeffing). Med andre ord, ikke la din hund «slippe unna» med å bjeffe noen ganger, men andre ganger ikke. 

 

Når din hund bjeffer på dørklokken, er det er mulighet og også simpelt hen ignorere den. Noen ganger vil hunden bjeffe for å få oppmerksomhet, og du kan få den til å falle i ro ved å ignorere den.

 

Slik kan du stoppe din hunds uønskede bjeffing

Å trene din hund til å være stille og rolig, når dørklokken ringer, er ikke uoverkommeligt, men det kan ta uker med ensartede treningsøvelser.

 • Tren en bestemt «rolig» eller «stille» kommando med din hund
 • Arranger besøk med venner eller familiemedlemmer, som er instruerte i å ignorere din hund, og dermed ikke «belønne» deres oppførsel
 • Du kan også avlede din hund med godbiter når det kommer gjester ved døren, og dermed skape positive forventninger hos hunden

 

Hvordan håndterer du din hund når der kommer mange gjester?

Uansett hvor mye du har trent med hunden din, vil det være situasjoner med mange gjester, hvor det hele handler om hvordan du håndterer din hunds adferd. Du behøver ikke å ha en perfekt trent hund, du må bare være god til å håndtere den!

 • Skap et «rom» til din hund, gjerne et værelse i den motsatte ende av huset. «Installér» hunden med et hyggelig sted å sove, noe å tygge på, og en tent radio eller tv for å holde den med selskap (og for å overdøve lyden av gjestene)
 • La et familiemedlem være sammen med din hund på «rommet» og ignorer dørklokken hver gang den ringer
 • Book en hundepasser som kan passe din hund mens dere fester

 

Dørklokken behøver ikke å være skremmende. Med en kombinasjon av trening-og adferdsledelse kan du hjelpe din hund med å lære å elske lyden av dørklokken, eller i det minste ignorere den.

________________________________

Dogley er en fellesskap hvor du som hundeeier kan finne og møte godkjente private hundepassere i ditt nærområde. Dogley gjør det trygt og enkelt å booke en privat hundepasser, og vi hjelper deg på den måte til at bli en mer fleksibel hundeeier. Klikk nedenfor for at finne din perfekte hundepasser.

 


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *