Når din hund kommer opp i årene, så må du ta andre hensyn. Eldre hunder oppfører seg annerledes enn energiske unghunder, hvilket som oftest innebærer at de er langsommere og mindre lekne. Dette er noe som vi hundeeiere kan forvente, men ligesom med mennesker finnes det ingen fast oppskrift på når og hvordan våre hunder viser alderdomstegn

Ved å endre syn på din hund og den måten du behandler den på når den blir eldre, kan du hjelpe den med å leve sine siste år på best mulig måte. Her er en rekke tips til hvordan du kan gi din eldre hund den hjelp og støtte den fortjener:

Når anses min hund å være gammel?

gammal hund

Når din hund kan anses å være gammel avhenger naturligvis av dens rase og størrelse. En tommelfingerregel som også anvendes av oppdrettere for å avgjøre om en hund kan anses å være gammel er følgende:

Mindre hunderaser: 8-12+ år

Mellomstore hunderaser: ca. 7 år

Store hunderaser: ca. 5 år

Hvilke matvaner anbefales for eldre hunder?

mat till äldre hund

Jo eldre din hund blir, jo større risiko er det for at den legger på seg. Som tidligere nevnt påvirker alderen ofte hvor aktiv din hun der, hvilket som naturligvis påvirker vekten. Derfor er det viktig å holde øye med vekten til hunden og kontrollere hvor mye og hva den spiser. Generelt er anbefalingen at man skal kunne se forskjell mellom bredden på brystet og bredden av midjen. Man skal og kunne merke ribbeina, når man føler på siden av brystet.


Det finnes spesialfor for eldre hunder og på nettet er det utrolig mye informasjon om dietter og lignende, men vi anbefaler at man alltid rådfører seg med en dyrlege før man anvender disse. Alle hunder er forskjellige og det er ikke nødvendigvis sånn at en diett som har fungert for en annen hund også vil fungere for din.

 

Dyrlege for eldre hunder

hundpassning

Ettersom din hund blir eldre kan du også forvente at flere dyrlegebesøk er nødvendige for å holde din hund glad og frisk. Mange eldre hunder får problemer med tennene, hvilket kan medføre at de skal trekkes ut. Dette høres veldig dramatisk ut, men er ofte å foretrekke fremfor smerten fra en dårlig tann. Din dyrlege kan naturligvis veilede deg angående dette

Innred hjemmet til din eldre hund

hundpassning i hemmet

Når en hund blir eldre vil den normalt hvile seg mer enn den tidligere gjorde. Dette betyr naturligvis at det er viktig at hunden har adgang til en behagelig hundekurv som ikke er for liten, gjerne i nærheten av familien, men ikke for det er for mye støy. Det er viktig at du gir din hund plass til dens nye vaner og viser forståelse for at den ikke lengre leker på samme måte som da den var yngre.

Både syn og hørsel kan også bli dårligere hos din hund med alderen. Det betyr at den ikke reagerer på samme måte når du roper på den som tidligere. Ikke vær for hard med din hund hvis du har mistanke om at den har fått problemer med syn eller hørsel.

Vi håper du kan bruke disse rådene til hvordan du best håndterer en eldre hund. Har du selv noen forslag, eller har du testet våre? Skriv en kommentar nedenfor eller på vår facebook side og fortell om dine egne opplevelser!

 

________________________________

Dogley er en fellesskab hvor du som hundeeier kan finne og møte godkendte private hundepassere i dit nærområde. Dogley gjør det trygt og enkelt å booke en privat hundepasser, og vi hjelper deg på den måte til at bli en mer fleksibel hundeeier. Klikk nedenfor for at finne din perfekte hundpasser.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *