Hvor mange ganger har du selv opplevd eller sett en annen hundeeier kalle på sin hund, for så å bli totalt ignorert? Det er flere måter å gjøre din hund mer lydig på når du kaller på dem, men det krever at du er tydelig i din kommunikasjon! Vi har funnet tre metoder som vi synes du burde kjenne til!

1. Velg dine egne innkallingsord 

inkallning hund

Du kan naturligvis bruke din egen hunds navn når du kaller på den, men du får en helt annen effekt hvis du anvender dine egne spesifikke innkallingsord. Det kan f.eks. være din hunds navn + “her”, eller noe annet du foretrekker, bare det er en unik setning. Det er også viktig at du kaller på en måte, som hunden assosierer med noe positivt. Derfor er det smart å anvende det samme utrykket når du gir mat, godbiter eller skal lufte hunden din.

2. Hold hunden i halsbåndet i forbindelse med lek og innkalling

inkallning av hund

Hvor ofte tar du et godt grep om halsbåndet til hunden din? Ikke linen altså, men selve båndet rundt nakken. Sikkert kun når den har gjort noe den ikke skulle. For å motvirke dette kan du trene under lek, så hunden din relaterer ditt grep i halsbåndet med noe positivt. Hvis du f.eks. trener og leker apport, så kan du ta forsiktig tak i halsbåndet og gi hunden en godbit og si “har deg”. Hvis du gjør dette hver gang, for å så la den løpe og hente pinnen eller ballen, vil din hund hurtig relatere innkallingen og tilbakekomst med noe positivt.

3. Belønn hunden din med dens favorittgodbit ved innkalling

hundgodis inkallning

Å få hunden din til å reagere når du kaller er en av de viktigste tingene å lære den, både for din egen og din hunds skyld, men også av hensyn til andre hunders sikkerhet. Derfor anbefaler vi at du belønner med favorittgodteriet når den lystrer og kommer på innkalling. På den måten vil den forbinde innkalling med noe utelukkende positivt. Uansett hvilken godbit din hund foretrekker skal du gi det under trening av innkalling, og ikke nødvendigvis under annen og mindre «viktig» trening som “sitt” og “dekk”. På den måten sikrer du at hunden din bevarer interessen når du kaller på den.

Vi håper at du kan bruke disse tipsene til å få din hund til å lystre bedre når du kaller på den. Har du noen andre tips, eller har du testet våre? Skriv en kommentar nedenfor eller på våres facebook-side og fortell om dine egne opplevelser!

________________________________

Dogley er en fellesskap hvor du som hundeeier kan finne og møte manuelt godkjente, private hundepassere i ditt nærområde. Dogley gjør det trygt og enkelt å booke en privat hundepasser, og vi hjelper deg til å bli en mer fleksibel hundeeier. Klikk nedenfor for å finne din perfekte hundepasser.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *